top of page

tors 26 okt.

|

Vårgatan 10

Sticka med Wool & Beyond x Vårgatan 10

Wool & Beyond bjuder tillsammans med Studio Vårgatan 10 in till en unik workshop-serie inom stickning bestående av tre delar. Genom noggrant utformade sessioner kommer du att få möjlighet att fördjupa dig i stickning och lära dig tekniker som tar dina projekt till nya höjder.

Sticka med Wool & Beyond x Vårgatan 10
Sticka med Wool & Beyond x Vårgatan 10

Tid och plats

26 okt. 2023 18:00 – 21:00

Vårgatan 10, Vårgatan 10, 212 18 Malmö, Sweden

Om evenemanget

STICKA MED WOOL & BEYOND X STUDIO VÅRGATAN 10 

Elin Berlin som driver den moderna stickplattformen Wool & Beyond bjuder tillsammans med Studio Vårgatan 10 in till en unik workshop-serie inom stickning bestående av tre delar. Genom noggrant utformade sessioner kommer du att få möjlighet att fördjupa dig i stickning och lära dig tekniker som tar dina projekt till nya höjder. 

För dig som är nybörjare är detta ett strålande tillfälle att inleda din stickresa med rätt kunskap och stöd. Du kommer att få en stark grund och möjlighet att ingående utforska stickningens fantastiska värld. För dig som tidigare stickat kan detta vara ett sätt att finjustera dina färdigheter och fördjupa dina kunskaper. Oavsett var du befinner dig i din stickningsresa, är du varmt välkommen att delta i vår unika workshopserie där vi tillsammans kommer att dela kunskap och inspiration i en mysig miljö med gott fika. Du blir del av en gemenskap av likasinnade entusiaster, samtidigt som du går därifrån med kunskap och kreativitet som kommer ha förändrat ditt sätt att tänka kring stickning. Anmäl dig nu och låt oss tillsammans ta stickningen till en ny nivå! 

1. Lär dig sticka - grunderna i stickning

Torsdagen 26/10 kl 18:00-21:00

Här får du en introduktion till stickning och en inblick kring vilka möjligheter det ger för skapande i vardagen. Du får lära dig grundläggande tekniker, såsom uppläggning, räta- och aviga maskor samt avmaskning. Detta är det perfekta tillfället att inleda din stickresa för att upptäcka hur kreativt och avkopplande hantverket kan vara.

2. Utforska sticktekniker - utveckla din stickning genom att prova olika tekniker

Torsdagen 9/11 kl 18:00-21:00

Efter att du har förståelse för stickningens grundläggande principer är det dags att ta det till nästa nivå! Den här kvällen är inte bara en fortsättning på din stickresa, det är en möjlighet att öppna dörren till oändligt kreativa möjligheter. Under denna workshop kommer vi att fördjupa oss i stickningen genom att experimentera med olika tekniker. Du kommer få utforska mer avancerade tekniker såsom ribbstickning, patentstickning, i-cord mm. Här kommer kreativiteten flöda!

3. Sticka ett plagg - börja sticka ett plagg efter mönster

Torsdagen 23/11 kl 18:00-21:00

När du behärskat stickningens grunder och utforskat olika tekniker är det dags att ta dig an utmaningen att sticka ett plagg. Under den här workshopen kommer du att guidas genom processen att välja och följa ett mönster för att skapa ditt eget unika plagg. Du kommer även få användbara tips och råd för att komma igång med ditt projekt och lära dig hur du kan anpassa mönstret efter personliga önskemål. Detta är första steget till att börja bygga din handstickade garderob!

Kostnad: 3295 kr för samtliga tre tillfällen. Fram till den 12/10 går det endast att boka platser för samtliga 3 tillfällen, därefter går det i mån av plats att boka enstaka tillfällen till ett pris av 1295 kr/tillfälle. I priset ingår det material som behövs under workshopen, samt fika och kaffe/te. 

Obs! Det ingår ej material för det plagg som börjar stickas under det tredje kurstillfället. Vid sjukdom eller förhinder ska avbokning göras senast 7 dagar innan första kurstillfället för återbetalning av kursavgift. Platsen är ej personlig och kan överlåtas vid behov. Vänligen ange allergier eller matpreferenser i anmälan.

Anmälan sker till Elin på woolandbeyond@gmail.com

Elin Berlin som håller kursen är utbildad mönsterkonstruktör från Tillskärarakademin Malmö, samt har en BA i modedesign från KADK i Köpenhamn. Våren 2022 startade Elin Wool & Beyond och har sedan dess släppt 20+ stickmönster under eget märke, samt designat för Svarta Fåret och signat ett bokkontrakt för att släppa en stickbok med Polaris Fakta hösten 2024.

Dela detta evenemang

bottom of page